Надал: Вярвам, че в следващите месеци ще започнем да виждаме пълни трибуни

от в 11:37 на 22.04.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал - 20-кратният шампион от Големия шлем, заслужено е наричан Краля на клея. Матадора има общо 60 титли на любимата си клей настилка, но в Монте Карло допусна неочаквано поражение в 1/4-финлната фаза от Андрей Рубльов. Вчера Надал откри кампанията си в Барселона с трудна победа над Иля Ивашка, а ето какво сподели световният номер три след успеха:

„Тенисът е много конкурентен спорт, Рубльов се справи добре, когато играхме в Монте Карло, важното беше да продължа напред. Нормално е след загуба следващият мач да е тежък. Успях да се справя в мача срещу Ивашка, утре е нова възможност, а до Ролан Гарос пътят е дълъг. Трябва да си създам ритъм, които ще дойде при всекидневен труд. Надявам се бързо да намеря най-доброто си ниво.

Срещнах съперник, който игра на много високо ниво. В началото започнах зле, но във втория сет ситуацията се промени, започнах да печеля точките. В третата част всичко можеше да се случи, но се справих. Сервирах добре и имах възможности да пробия. Нивото на Ивашка не е като за №111 в света, беше по-добър от това. Трябва да можеш да се бориш и да победиш, въпреки че не играеш най-добрия си тенис. Трябва да се справяш по-добре с всеки изминал ден. Мога да играя много по-добре, а подобни мачове ми помагат да се върна възможно най-скоро на най-нисжко ниво.

Ще излъжа, ако кажа, че не се притеснявах след загубения първи сет, но се съсредоточих и се опитах да намеря решение на проблема, а именно как да променя ситуацията на корта. Реших да опитам да играя по-агресивно, с различна интензивност, това и направих. Не беше перфектно, но победих.

Радвах се на публиката. Хубаво чувство е и се надявам, че тази подкрепа да играя пред моите сънародници ще ми помогне да ставам все по-добър. Вярвам, че в следващите месеци ще започнем да виждаме пълни трибуни.“


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Вярвам, че в следващите месеци ще започнем да виждаме пълни трибуни Диана Андреева
Теми:  
надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook